Διευθυντής Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ

MSc, FEBOT, FRCS(Orth)
Διευθυντής Τμήματος Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης και Σκολίωσης Νοσοκομείου“ΥΓΕΙΑ”. Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Εξειδικευμένος Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης Nuffield Orthopaedic Centre και John Radcliffe Hospital Οξφόρδη Αγγλίας Λέκτορας Ορθοπαιδικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Bristol Αγγλίας. Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης Επιστημονικός Διευθυντής BackCare.
E-mail: i.karnezis@backcare.gr
Τον Σεπτέμβριο του 2002 επελέγει (σε ανοικτό διαγωνισμό) μεταξύ πολλών υποψηφίων για να στελεχώσει ως Fellow in Spinal Surgery την ομάδα Χειρουργιής της Σπονδυλικής Στήλης των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Οξφόρδης.
“…Η εμπειρία από την εργασία μου στα δύο αυτά κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου ήταν ανεκτίμηση. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποτελεί διαχρονικά έναν από τους φάρους των διεθνών επιστημονικών εξελίξεων και θεωρώ την συμμετοχή μου στην ομάδα χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης του Nuffield Orthopaedic Centre και του John Radcliffe Hospital από τους σημαντικότερους σταθμούς στην έως τώρα σταδιοδρομία μου. Είναι πραγματικά τιμή για έναν επιστήμονα να συμβάλει με την εργασία του τόσο στην συνέχιση μιας άκρως επιτυχημένης παράδοσης όσο και στο άνοιγμα καινούργιων δρόμων στον τόσο απαιτητικό χώρο αυτό της ιατρικής“.
Εχει διεξάγει εκτεταμένη έρευνα στον τομέα της Εμβιομηχανικής των καταγμάτων (κάτοχος του διεθνούς Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας B 2 323 533 B) ενώ στην τρέχουσα ερευνητική του εργασία περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός ενός νέου ελάχιστα επεμβατικού υλικού σπονδυλοδεσίας.
Εχει παραγματοποιήσει εκτεταμένο επιστημονικό έργο, ιδιαίτερα στον τομέα της Ορθοπαδιικής Εμβιομηχανικής. Οι εργασίες του πάνω στον τομέα αυτό έχουν τύχει διεθνούς αναγνώρισης από επιστημονικές ομάδες κορυφαίων ερευνητικών κέντρων του κόσμου με πλήθος βιβλιογραφικές αναφορές (citations) στο έργο του. Η μεταπτυχιακή του Ερευνητική Διατριβή για τον τίτλο του Master of Science που πραγματοποιήθηκε στο Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Bristol αποτέλεσε ιδιαίτερα πρωτοποριακή εργασία καθώς ο Δρ. Καρνέζης ήταν ο πρώτος που εισήγαγε την έννοια της οστικής πλάκας οστεοσύνθεσης μη-επαφής (non-contact osteosynthesis plate) για την θεραπεία καταγμάτων. Εχει επίσης ολοκληρώσει με επιτυχία πρωτοποριακό κλινικό ερευνητικό έργο στους τομείς της διάγνωσης και αντιμετώπισης των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης της Αρθροπλαστικής και της ελάχιστα-επεμβατικής χειρουργικής με επιστημονικές δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα διεθνή ιατρικά περιοδικά του χώρου όπως το Journal of Bone and Joint Surgery, Spine, Injury, Journal of Arthroplasty, Archives of Orthopaedic and Trauma Surgery και άλλα.
“…η χειρουργική έχει ανέκαθεν χαρακτηριστεί ως επιστήμη αλλά και τέχνη. Είναι ο βασικός στόχος κάθε γιατρού που φιλοδοξεί μια επιτυχή χειρουργική σταδιοδρομία να θεμελιώσει πάνω σε στέρεες βάσεις τις ικανότητες εκείνες που θα του επιτρέψουν να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Αυτό γίνεται μόνο με συστηματική προσέγγιση, προσεκτική μελέτη, συνεχή επαφή με τις εξελίξεις, μαθητεία πλάι σε καθιερωμένους δασκάλους, μεθοδικότητα, υπομονή και σύνεση. Φυσικά μια σειρά από έμφυτα προσόντα και κλίσεις όπως επιδεξιότητα και ακρίβεια στους χειρισμούς, τρισδιάστατη αίσθηση του χώρου, αντοχή στην εργασία υπό πίεση είναι απαραίτητα για να φτάσει κανείς στα επίπεδα που απαιτεί ο ευαίσθητος χώρος της χειρουργικής της σπονδυλικής στήλης“.
Το 2007 ίδρυσε στην Αθήνα το Πανελλήνιο Δίκτυο Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης (Back Care network) του οποίου είναι και Διευθυντής, με στόχο την ανύψωση στα διεθνή standards του επιπέδου της παρεχόμενης φροντίδας της σπονδυλικής στήλης στη χώρα μας.
Λεπτομέρειες για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, την έρευνα και τις δημοσιεύσεις του διαβάστε εδώ.
Latest Page Update: 25/05/2020 - 20:05:29