Οι ασθενείς μου είπαν…

Τα λόγια των ασθενών αποτελούν πηγή ικανοποίησης και την μεγαλύτερη επιβράβευση. Ακούγοντας τους και διαβάζοντας τα γράμματά τους μπορεί ίσως κάποιος να βρει κάτι από το δικό του πρόβλημα και να ωφεληθεί από τις εμπειρίες τους. Μπορεί ακόμα να παρακινηθεί ώστε να ζητήσει έγκαιρη και αποτελεσματική βοήθεια γιά την πάθηση του. Ακολουθούν ενδεικτικά κάποια από τα γράμματα ασθενών .

Ιωάννης Καρνέζης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

80 ετών διαγνώστηκα με κάταγμα στην σπονδυλική μου στήλη ύστερα από πέσιμο.
Μου συστήθηκε η ακινητοποίηση στο κρεβάτι με την χρήση κηδεμόνα και παυσίπονων.

Ύστερα από 4 εβδομάδες και με τον πόνο να χειροτερεύει ενώ εγώ πλέον δυσκολευόμουν να σταθώ έστω και 2 λεπτά όρθιος μου συστήσανε τον κο Ι. Καρνέζη για την μέθοδο της κυφοπλαστικής στο Back Care Network. Στο ραντεβού που είχα και αφού μου εξήγησε ακριβώς το πρόβλημα μου απλά και κατανοητά κανονίσαμε δύο μέρες μετά να μου εφαρμόσει την συγκεκριμένη μέθοδο.

Το αποτέλεσμα πραγματικά ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Την ημέρα της επέμβασης μπήκα στο νοσοκομείο με φοβερούς πόνους και την επόμενη ακριβώς μέρα βγήκα σαν να μην είχε γίνει ποτέ το ατύχημά μου. Ο πόνος ήτανε παρελθόν κι εγώ μπορούσα να περπατώ όπως και πριν. Δεν ξέρω πραγματικά πώς να σας ευχαριστήσω γιατρέ που μου δώσατε την ζωή μου πίσω ενώ όλοι μου λέγανε να μάθω να ζω με τους πόνους.”
Αναστάσιος Τ., Αθήνα

‘Εμεινα ένα μήνα καθηλωμένος στο κρεβάτι με ανυπόφορους πόυνους στη μέση και στο αριστερό πόδι από εμμένουσα οσφυιοσχυαλγία, με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα να μη με ανακουφίζουν. ΄Ηταν οδυνηρό και σχεδόν αδύνατο να σταθώ όρθιος περισσότερο από λίγα λεπτά. Έπειτα από έρευνα γνώρισα στο διαδίκτυο τη δράση του Back Care.
Επικοινώνησα με το διευθυντή κ. Ιωάννη Καρνέζη και τον παρακάλεσα να με βοηθήσει. Η επιλογή μου με δικαίωσε. Γνώρισα έναν άριστο χειρουργό αλλά κυρίως ένα πολύ καλό άνθρωπο που ενδιαφέρθηκε για μένα και με φρόντισε. Υποβλήθηκα σε 2 μικροδισκεκτομές σε 2 διαφορετικά επίπεδα με την ελάχιστη επεμβατικότητα. Έτσι ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκα με ασθενοφόρο, την επομένη επέστρεψα όρθιος στο σπίτι μου, χωρίς πόνο και επιπλοκές, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κ. Καρνέζης έχει αναγάγει την ιατρική του όχι μόνο σε επιστήμη αλλά και τέχνη. Είναι μεγάλη ευεργεσία να παίρνεις τον πόνο από κάποιον που υποφέρει και γι αυτό είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ τον κ. Καρνέζη και όλους τους συνεργάτες του μέσα από την καρδιά μου.
Ανδρέας Α., Αθήνα
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Α. Παπουτσιδάκη Ορθοπαιδικό και μέλος του Back Care στο Ρέθυμνο και τον κύριο Ι. Καρνέζη Ορθοπαιδικό χειρουργό σπονδυλικής στήλης του Back Care στην Αθήνα με την άψογη συνεργασία των οποίων λύθηκε για πάντα το πρόβλημα μου στον αυχένα από το οποίο κινδύνευα να μείνω ανάπηρος από το αριστερό μου χέρι. Όμως όλα πήγαν καλά κατά την επέμβασή μου (αυχενική δισκεκτομή), έφυγα από το νοσοκομείο 24 ώρες αφού τελείωσε το χειρουργείο και τώρα είμαι υγιής χωρίς να έχω καμία ενόχληση. Παρακαλώ θερμά αυτό το μήνυμα να δημοσιευτεί, ίσως υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν πώς να λύσουν το πρόβλημά τους. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι.
Παναγιώτης Ζ. Ρέθυμνο
Θέλω να εκφράσω αρχικά  πολλές ευχαριστίες στον ορθοπαιδικό χειρουργό του Back Care κ. Ιωάννη Καρνέζη, , για την βοήθεια που μου πρόσφερε στο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε. Από τον περασμένο Μάιο υπέφερα από πόνους κατά μήκος του αριστερού ποδιού μου. Καταλάβαινα ότι ο πόνος προέρχονταν από την περιοχή της μέσης μου. Δεν  ήταν συνεχείς πόνοι αλλά ήταν σχετικά πυκνοί. Δηλαδή σε πολύ  κοντινά   χρονικά διαστήματα. Από τον Δεκέμβριο όμως το πρόβλημα έγινε ιδιαίτερα οξύ. Aρχισε εκτός του πόνου και μούδιασμα στο αριστερό πόδι . Είχα φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να πατήσω κανονικά , να μην μπορώ να στέκομαι όρθιος πάνω από δύο λεπτά. Επισκέφθηκα ορθοπαιδικούς χωρίς αποτέλεσμα. Μου χορήγησαν μυοχαλαρωτικά αλλά το αποτέλεσμα ήταν παροδικό και πρόσκαιρο. Το πρόβλημα υπήρχε και απαιτούσε άμεση λύση. Με μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε ρήξη μεσοσπονδυλίου δίσκου. Η κήλη ήταν αρκετά μεγάλου μεγέθους  και μάλλον χρειάζονταν χειρουργική αντιμετώπιση. Μέσω Ιnternet βρήκα το Back Care  και ζήτησα ραντεβού με τον κ. Καρνέζη Ιωάννη.  Τον εμπιστεύτηκα σχεδόν αμέσως. Με ενημέρωσε αναλυτικά για το πρόβλημα που υπήρχε και για την αντιμετώπισή του (μικροδισκεκτομή ) αν  και όποτε εγώ ο ίδιος αποφάσιζα . Είδα ότι εκτός από άριστος και πλήρως καταρτισμένος επιστήμονας ήταν και ένας ΄Ανθρωπος . Είχε ευγένεια, υπομονή στις ερωτήσεις μου, ήταν πολύ αναλυτικός στο να μου εξηγήσει τα πάντα γύρω από το πρόβλημα που αντιμέτωπιζα. Αποφάσισα μία εβδομάδα μετά να κάνω το χειρουργείο εμπιστευόμενος απόλυτα τον κ. Καρνέζη. Όλα πήγαν πολύ καλά. Ακριβώς όπως μου τα είχε εξηγήσει ο γιατρός μου. Μετεγχειρητικά   δεν αντιμετώπισα ως τώρα (2 μήνες ) κανένα απολύτως πρόβλημα. Την ημέρα του χειρουργείου σηκώθηκα και περπάτησα ύστερα από παρότρυνση του κ. Καρνέζη που πάντα ήταν δίπλα μου.  Την επόμενη ημέρα έφυγα νοιώθοντας απολύτως υγιής και πήγα στο σπίτι μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τις υπηρεσίες της κλινικής, του Back Care και του γιατρού μου.  Κατανόησε απόλυτα τη θέση που βρισκόμουν και με βοήθησε ακριβώς όπως ήθελα . Θέλω να του εκφράσω για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μου. Του είμαι ευγνώμων.
Χριστόφορος Κ. 48 ετών Αθήνα
Είχα την ατυχία να πάθω ατύχημα μέσα στο σπίτι μου, κτυπώντας την σπονδυλική μου στήλη έχοντας συγχρόνως και οστεοπόρωση. Ημουν πολύ άσχημα, έτρεξα σε νοσοκομείο και σε εξωτερικούς γιατρούς δυστυχώς το πρόβλημά μου χαρακτηρίστηκε αρκετά δύσκολο (συγκεκριμένα είχα οστεοπορωτικό κάταγμα στον δωδέκατο θωρακικό σπόνδυλο). Η λύση βρέθηκε όταν συνάντησα τον εξαίρετο γιατρό, Ορθοπαιδικό της ομάδας ‘Back Care’ κύριο Ιωάννη Καρνέζη, άνθρωπο υπέροχο με ευγένεια και ήθος, με υπομονή, κατανόηση. Προσέγγιζε τον κάθε ασθενή του ψυχικά και ψυχολογικά πράγμα σπάνιο για τη σημερινή μας εποχή. Η επιστημονική του κατάρτιση και η κλινική του εμπειρία με οδήγησαν σε κάτι πιο συγκεκριμένο για την καλυτέρευση της ζωής μου: την Κυφοπλαστική. Αυτό το χειρουργείο ήταν τέσσερα τσιμπιματάκια ενός κουνουπιού, δεν πόνεσα, δεν παραπονέθηκα για τίποτα, έφυγα περπατώντας άνετα. Η μεταχειρουργική μου κατάσταση εξελίχθηκε πολύ καλά. Ο γιατρός μου δεν με άφησε ποτέ χωρίς επικοινωνία και παράλληλα εγίνοντο και εξετάσεις για την οστεοπόρωση. Τελικά με απήλαξε και από το εβδομαδιαίο χάπι που έπαιρνα για την οστεοπόρωση, την οποία τώρα ελέγχω με μια ετήσια ένεση. Αισθάνομαι απεριόριστη ευγνωμοσύνη και δεν έχω λόγια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου τόσο στον συγκεκριμένο γιατρό μου όσο και στην ομάδα του ‘Back Care network’.
Ιουλία Κ., Ηράκλειο Αττικής
Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κύριο Ιωάννη Καρνέζη και στο Back Care για τη διάγνωση και τη θεραπεία του προβλήματος που με ταλαιπωρούσε εδώ και πολύ καιρό και να περιγράψω την κατάστασή μου πριν και μετά την επέμβαση, πιστεύοντας ότι η παράθεση των εμπειριών μου θα βοηθήσει και άλλους συνανθρώπους μας στην αντιμετώπιση αντιστοίχων προβλημάτων. Επισκέφτηκα τον κύριο Καρνέζη στο ιατρείο του Back Care σταλμένη από τον Ορθοπαιδικό μου κ. Αντώνη Παπουτσιδάκη, τον οποίον και ευχαριστώ ιδιαίτερα.
Τα αρχικά συμπτώματα (έντονος πόνος κατά μήκος του δεξιού ποδιού) μου εμφανίστηκαν πριν 18 μήνες περίπου. Τα συμπτώματα ήταν τόσο έντονα και οξέα ώστε με ακινητοποιούσαν τελείως. Συγκεκριμένα, το πρωϊ, με την πρωϊνή ανάκλιση εμφανιζόταν ιδιαίτερα έντονος πόνος που ξεκινούσε από τον γλουτό, προχωρούσε στο πίσω μέρος του μηρού, στο πλάι της γάμπας και κατέληγε στον αστράγαλο.
Είχα επισκεφτεί αρκετούς γιατρούς. Επί πολλούς μήνες ήμουν υπό την επήρεια συνεχούς και δυνατής φαρμακευτικής αγωγής (δυνατά αντιφλεγμονώδη, κορτιζόνες κλπ), χωρίς όμως να βιώνω ουσιαστική βελτίωση, εκτός από πρόσκαιρη ανακούφιση. Ταυτόχρονα, προσπάθησα να ανακουφίσω τον εαυτό μου με φυσιοθεραπείες, βελονισμούς, κατάλληλες ασκήσεις και άλλες μεθόδους χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Παρά τις επανειλημένες επισκέψεις μου σε διάφορους γιατρούς το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό. Οι διαγνώσεις εκυμαίνοντο από ‘κήλες μεσοσπονδυλίων δίσκων’ μέχρι ‘ρευματολογικές νόσους’. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι κανείς δεν μπορούσε να εντοπίσει πού οφειλόταν ο πόνος. Για μένα το πρωϊνό ξύπνημα είχε φτάσει να είναι εφιάλτης και οι καθημερινές μικροαπολαύσεις (όπως ο πρωϊνός καφές) πολυτέλεια, δεδομένου ότι απαιτείτο προσπάθεια τουλάχιστον τριών ωρών για να είμαι σε θέση να δραστηριοποιηθώ και να ανταποκριθώ στα καθημερινά μου καθήκοντα. Οι δραστηριότητές μου είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο. Είχα αρχίσει να χάνω την υπομονή μου, την αισιοδοξία μου και την ελπίδα ότι θα εύρισκα λύση στο πρόβλημά μου.
Όταν λοιπόν, απελπισμένη επισκέφτηκα τον κ. Καρνέζη στο ιατρείο του Back Care και ο ίδιος μου είπε «αν δεν σας έχουν ήδη πεί τι έχετε, πρέπει να ξέρετε ότι έχετε μία σπάνια μορφή δισκοκήλης» και πρόσθεσε «όχι και τόσο σπάνια βέβαια, την περασμένη βδομάδα, χειρουργήσαμε μία ασθενή με το ίδιο πρόβλημα», έμεινα έκπληκτη. Ομολογώ ότι αντιμετώπισα τη διάγνωση με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία. Παρόλα αυτά δεν είχα άλλη επιλογή παρά να τον εμπιστευτώ.
Χειρουργήθηκα (οσφυική μικροδισκεκτομή) μετά από πέντε μέρες. Σε δύο ώρες ήμουν όρθια και το μεσημέρι της επόμενης μέρας με βρήκε στο σπίτι μου. Τις μέρες που ακολούθησαν μου φαινόταν απίστευτο ότι ξυπνούσα και σηκωνόμουν από το κρεβάτι και περπατούσα χωρίς να πονάω. Σε δεκαπέντε μέρες πήγα στη δουλειά μου. Σε ένα μήνα πήγα διακοπές. Έχουν περάσει έξι μήνες πλέον από την επέμβαση. Έχω καταλάβει πια πως το οξύ πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε ήταν πράγματι αυτό που εντόπισε και αντιμετώπισε ο κ. Καρνέζης από την πρώτη στιγμή.
Θέλω να αναφέρω και να επισημάνω τις άριστες εντυπώσεις που απεκόμισα από την επίσκεψη μου στο ιατρείο του Back Care και τη συνάντησή μου με τον κ. Καρνέζη. Ένας άνθρωπος που με εξέπληξε θετικά όχι μόνο για την αρίστη επιστημονική του επάρκεια (πράγμα που μπορώ να κρίνω από το αποτέλεσμα στον εαυτό μου), αλλά και για την ανθρωπιά και την αμεσότητα που αντιμετωπίστηκα τόσο πριν όσο και μετά το χειρουργείο. Αλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που σε ακατάλληλες ώρες και ημέρες επικοινωνούσα μαζί του προσπαθώντας να καθησυχάσω τους φόβους μου από τις διάφορες παροδικές μικροενοχλήσεις που κατά καιρούς είχα και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα γι αυτό.
Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι πιστεύω πως υπήρξα τυχερή που συνάντησα τον κ. Καρνέζη. Εύχομαι σε αυτόν και την ομάδα του Back Care network να είναι πάντα καλά και να ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο.
Μαριάνθη Α. 52 ετών, Ρέθυμνο
Αντιμετώπιζα προβλήματα με τη μέση μου εδώ και 12 χρόνια, με πιο έντονες ενοχλήσεις τα τελευταία 3 χρόνια. Αναγκαζόμουν να μένω στο κρεβάτι για 10-20 ημέρες μία με δύο φορές το χρόνο. Η τελευταία κρίση ήταν και η χειρότερη γιατί άρχισα να έχω σοβαρή ισχιαλγία στο αριστερό μου πόδι. Οι γιατροί μου συνέστησαν χειρουργική επέμβαση. Στην αρχή ήμουν εντελώς αρνητική. Στη συνέχεια όμως, μετά τη γνωριμία μου με την ομάδα του Back Care (Δικτύου Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης) όπου με είχε συστήσει κάποιος φίλος μου που είχαν λύσει το πρόβλημά του, άλλαξα γνώμη. Μου εξήγησαν ότι μπορούσε να γίνει με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο δηλαδή μικροδισκεκτομή, όπου απλά θα αφαιρούσαν την κήλη που πίεζε το νεύρο. Η ομάδα λειτούργησε άψογα, με στήριξαν ψυχολογικά και δεν είχα καθόλου άγχος. Η επέμβαση έγινε άμεσα. Όλα πήγαν άψογα. Σηκώθηκα την επόμενη ημέρα και κάθε μέρα πάω και καλύτερα.
Σήμερα μια εβδομάδα μετά την επέμβαση περπατάω άνετα και ξαναβρίσκω τις δυνάμεις μου μέρα με τη μέρα. Δεν κάνω καν φυσιοθεραπεία. Νοιώθω επιτέλους  ελεύθερη. Τελικά η μέθοδος μου φαίνεται κορυφαία.
Τους ευχαριστώ όλους.
Γεωργία Β. 38 ετών, Αθήνα
Από πολλά χρόνια είχα αρκετά προβλήματα με την μέση μου και συγκεκριμένα με προβλήματα δισκοπάθειας, μέχρι που πριν 4 χρόνια μου ‘έδωσε την χαριστική βολή’. Αρχισα να πονάω από το αριστερό μου ισχίο μέχρι και τα τρία μικρά δάχτυλα του αριστερού μου ποδιού, και επίσης το αριστερό μέρος του πέλματός μου να είναι μουδιασμένο. Πήγα σε αρκετούς γιατρούς και μετά από εξετάσεις και μαγνητικές τομογραφίες βρέθηκε ότι υπέφερα από ‘οπίσθια κήλη δίσκου στο επίπεδο Ο4-Ο5’ (για μένα ψιλά γράμματα αυτά). Τότε μου πρότειναν να κάνω χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση της βλάβης αυτής, όταν όμως ρώτησα τον χειρουργό και μου ανέλυσε το τι θα γινόταν στην επέμβαση αυτή, προτίμησα να σηκωθώ να φύγω και να κάνω υπομονή και κουράγιο με τους πόνους και όσο αντέξω. Μέχρι που φέτος έφθασα στο σημείο να μην μπορώ να περπατήσω πάνω από σαράντα βήματα, να μην μπορώ να βρώ θέση στην οποία να μην πονάω στο κρεβάτι όταν πήγαινα να κοιμηθώ, ο ύπνος μου δεν ήταν πάνω από 3 ώρες την νύχτα. Κάποια στιγμή είδα ένα χειρουργό του Back Care network σε ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση. Επισκέφθηκα το ιατρείο και κουβέντιασα μαζί του. Αφού με εξέτασε, και αφού μου εξήγησε την διαδικασία της επέμβασης και το πόσο εύκολο ήταν τον εμπιστεύτηκα. Στις 10 Ιουλίου 2008 στις 08.00 το πρωί μπήκα στο χειρουργείο, στις 10.30 ήμουν στο κρεβάτι μου και στις 20.00 το βράδυ καθόμουν στον καναπέ του δωματίου μου. Μετά από δύο μέρες ήμουν στο σπίτι μου. Είχα μία τομή μόνο 2 με 2,5 cm στο πίσω μέρος της μέσης. Από την πρώτη ώρα που βγήκα από το χειρουργείο δεν έχω εκείνους τους πόνους που δεν μπορούσα να κοιμηθώ.
Ευχαριστώ πολύ το χειρουργικό επιτελείο του Back Care network, θα τους είμαι ευγνώμων για αυτό που έκαναν για μένα.
Γιάννης Σ. 67 ετών, Αθήνα
Το πρόβλημα που είχα στη μέση μου δημιουργούσε πολλές δυσκολίες. Δεν μπορούσα να περπατήσω καλά και αισθανόμουν αδυναμία στο δεξί μου πόδι. Η διάγνωση ήταν ‘σπονδυλική στένωση’. Τον χειρουργό σπονδυλικής στήλης του Back Care μου σύστησε γνωστός μου, που είχε χειρουργηθεί ο ίδιος με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έτσι αποφάσισα να χειρουργηθώ και εγώ. Τώρα μετά από 2 μήνες μετά την εγχείρηση νοιώθω επιτέλους καλά και δεν έχω πια τα προβλήματα που είχα.
Πελαγία Μ. 67 ετών, Μυτιλήνη
Χίλια Ευχαριστώ είναι λίγα για να πω στον ιατρό μου κ. Ιωάννη Καρνέζη (και την ομάδα του) που με τη βοήθεια του Θεού βρέθηκαν στον δρόμο μου. Έχουν περάσει μόλις τρεις μήνες από την επέμβαση σκολίωσης. Έχει ισιώσει το σώμα μου και είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Επιστρέφω σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς. Μπορώ να ζήσω πάλι φυσιολογικά τη ζωή μου. Περιγράφω σύντομα και απλά την ιστορία μου για να καταλάβετε πόσο σημαντική ήταν για μένα αυτή η εγχείρηση και πόσο “τυχερή” στάθηκα σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Επίσης, αν κάποιος έχει παρόμοια προβλήματα να μη διστάσει να τα αντιμετωπίσει, και αν θέλει περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωσή μου, μπορεί να πάρει τα στοιχεία μου από το ιατρείο. Έχω επισκεφτεί πολλούς γιατρούς κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Το πρόβλημά μου είναι σύνθετο. Στην νηπιακή μου ηλικία είχα εξάρθρωση στους γοφούς και στα δύο πόδια που αντιμετωπίστηκε συντηρητικά, (χωρίς χειρουργική επέμβαση, με γύψο και ειδικά παπούτσια με σίδερο ανάμεσα). Στην εφηβεία η δεξιά πλευρά του σώματος αναπτύχθηκε διαφορετικά από την αριστερή “λόγω κακής στάσης”. Παρουσιάστηκε δυσπλασία στη λεκάνη και ανισοσκελία στα πόδια μου. Σε ηλικία 22 ετών έβαλα πιο ψηλό τακούνι 1-1,5 εκατοστό στο δεξί μου πόδι. Παρόλα αυτά, πάντα με τη βοήθεια της οικογένειάς μου, η ζωή μου ήταν φυσιολογική. Δεν είχα αντιληφθεί το κυρίως πρόβλημα, δηλαδή την σκολίωση στην μέση μου, παρά μόνο όταν άρχισε να με πονάει μετά από την πρώτη γέννα 26 ετών. Είχα διπλή σκολίωση τύπου S. Στην ηλικία αυτή η σκολίωση στην μέση μου ήταν μικρότερη 40-45 μοίρες. Οι διαφορετικές γνώμες και απόψεις ιατρών που άκουσα, με μπέρδεψαν. Μου είπαν για χειρουργική επέμβαση στη μέση (έξι μήνες στο κρεβάτι με κίνδυνο 30% να μείνω ανάπηρη). Μου είπαν για “πονόμετρο!” (λες και τον πόνο μπορείς να τον μετρήσεις). Ένας κόμπος ανέβαινε στο λαιμό μου κάθε φορά που συζητούσα τα προβλήματα της υγείας μου με το γιατρό. Δεν μπορεί να ήμουν μια χαμένη υπόθεση. Με τα ρούχα η σκολίωση δεν φαινόταν τόσο πολύ και (αφού είχα να μεγαλώσω δύο παιδιά) το αντιμετώπιζα με φυσιοθεραπείες -όταν χρειαζόταν- και ασκήσεις κάθε πρωί (κοιλιακούς και ραχιέους). Με τα χρόνια όμως η σκολίωση μεγάλωνε. Τα τελευταία χρόνια η μέση μου έγειρε πολύ περισσότερο. Είχε κλίση περίπου 80 μοίρες με στροφή, και έφτασε να ακουμπήσει το πλευρό στη λεκάνη μου. Κουραζόμουν γρήγορα και δεν μπορούσα την ορθοστασία. Αισθανόμουν πόνο και δυσφορία στο στήθος, ζάλη και τεράστιο ψυχολογικό βάρος. . . Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μέρα που βρήκα στο ίντερνετ την ιστοσελίδα του backcare. Έκλαιγα από τη χαρά μου για τα καλά νέα. Ήταν καταπληκτικό! Επιτέλους νέες πρωτοποριακές και ασφαλείς μεθόδους για τη σπονδυλική μου στήλη!! Από την πρώτη στιγμή που γνώρισα τον κ. Ιωάννη Καρνέζη κατάλαβα ότι ήμουν σε καλά χέρια. Ο τρόπος που με αντιμετώπισε ήταν άψογος. Πρώτη φορά μπόρεσα να κουβεντιάσω με το γιατρό έτσι απλά, και φιλικά το πρόβλημά μου (χωρίς καμία συναισθηματική φόρτιση). Ήταν ο γιατρός που αντιλαμβανόταν πλήρως την κατάστασή μου και ήξερε τις εμπειρίες μου πριν καλά-καλά τις εκφράσω. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο δρόμο μου πριν τα επώδυνα συμπτώματα προξενήσουν μόνιμη βλάβη στον οργανισμό μου. Mου εξήγησε απλά, πως μπορούσε να βελτιωθεί πολύ η κατάσταση της μέσης μου με χειρουργική επέμβαση. Η επέμβαση για μένα ήταν πλέον μονόδρομος. Με τη συμπαράσταση της οικογένειας μου το αποφάσισα. Η εγχείρηση ήταν πολύ σοβαρή (πολύωρη) και είχε τους πόνους της. Έγινε δεσίμο των εφτά τελευταίων σπονδύλων με τη λεκάνη. Χρησιμοποιήθηκαν 18 μεταλλικές βίδες, 2 βέργες και ειδικά τεχνητά μοσχεύματα. Ψήλωσα περίπου 8 εκατοστά. Περπάτησα από τη δεύτερη ημέρα μόνη μου (χωρίς μπαστούνι) με τη παρότρυνση του γιατρού και των φυσιοθεραπευτών. Είχα έντονα εντερικά προβλήματα λόγω ευερέθιστου εντέρου. Αλλαξε θέση όλη η κοιλιακή μου χώρα. Έμεινα στο νοσοκομείο εφτά ημέρες. Η οικογένειά μου και το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν πάντα δίπλα μου αυτές τις δύσκολες ώρες. Τους ευχαριστώ θερμά όλους. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ένοιωσα να ενεργοποιείται ένα κομμάτι του εαυτού μου που χρόνια κοιμόταν. Όπως ένα μωρό μαθαίνει κινήσεις. Μαθαίνει σιγά-σιγά που βρίσκονται τα μέλη του. Επίσης ένοιωσα ένα αίσθημα επαναλειτουργίας του μυαλού μου. Τα έντονα συναισθήματα που βίωσα ήταν μια διαφορετική εμπειρία, που δεν την περίμενα. Αξίζει να σημειώσω τον άριστο τρόπο επικοινωνίας με το γιατρό, ο οποίος μου προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλη τη διάρκεια της ανάρρωσης. Την άμεση και αποτελεσματική τηλεφωνική επαφή που είχα μαζί του, είτε για ψυχολογική υποστήριξη, είτε για συμβουλές ή οδηγίες ότι ώρα τις χρειάστηκα. Όμως όλα έχουν πάει πολύ καλά. Η περιοχή της μέσης μου είναι τώρα ομοιόμορφη και υπάρχει μόνο μία κοκκινωπή κάθετη γραμμή μήκους 27 εκατοστών. Αυτό δείχνει την άψογη εκτέλεση της επέμβασης που έδωσε το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Και φυσικά, το αποτέλεσμα μετράει. Έχω ήδη αρχίσει καθημερινό περίπατο για εξάσκηση σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού καθώς και τις συνηθισμένες μου καθημερινές ασκήσεις. Βρίσκομαι ακόμα σε στάδιο ανάρρωσης και αισθάνομαι τη μέση μου πολύ δυνατή. Ο γιατρός με την ομάδα του έπραξε για μένα το καλύτερο. (Είχε καλύτερο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Έχεις πολύ δυνατά οστά! μου είπε την επόμενη μέρα ο γιατρός). Τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Να είναι πάντα καλά, να μπορεί να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη του.

Ευχαριστώ πολύ!

Γ. Μ. 43 ετών, Αθήνα

Είμαι 26 ετών. Σε ηλικία 13 ετών παρουσίασα σκολίωση οσφυικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Παρόλα τα θεραπευτικά μέσα (κηδεμόνας) που χρησιμοποίησα για μια 2ετία δεν υπήρχε καμία βελτίωση. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε και η χειρουργική επέμβαση γιατί με την πάροδο των ετών η σκολίωση επιδεινώθηκε και άρχισαν οι πόνοι στην μέση και στο θώρακα. Αποφάσισα να χειρουργηθώ δείχνοντας εμπιστοσύνη στην εμπειρία του κ. Καρνέζη και στον εξοπλισμό του θεραπευτηρίου στο οποίο χειρουργήθηκα και νοσηλεύτηκα. Η μετεγχειρητική μου πορεία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς να χρειαστεί ούτε μετάγγιση αίματος και χωρίς κάποια επιπλοκή. Την δεύτερη ημέρα περπάτησα χωρίς κανένα πρόβλημα. Η μεγάλη μου έκπληξη ήταν όταν μέτρησα το ύψος μου και είχα ψηλώσει 9 εκατοστά. Μέσα σε διάστημα 3 μηνών είχα επανέλθει στις κανονικές μου δραστηριότητες.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου για την επιτυχία της επέμβασης και για την ψυχολογική υποστήριξη που μου παρείχε.

Π.Ε. 26 ετών, Αθήνα

Υπάρχουν ευχαριστίες που δεν μπορούν να ειπωθούν με λόγια. Ένα τέτοιο “ευχαριστώ” χρωστώ στον Κο Ι. Καρνέζη, το γιατρό μου. Εδώ και χρόνια, υπέφερα από πόνους στη μέση, μη δίνοντας ιδιαίτερη σημασία, λόγω του νεαρού της ηλικίας (ήμουν περίπου 20), μέχρι που άρχισαν έντονοι πόνοι στη μέση και στο πόδι, ικανοί να με καθηλώνουν στο κρεβάτι για αρκετές ημέρες, αναγκαίες οι ορθοπεδικές ζώνες για τη στήριξη του κορμού μου, ισχυρά παυσίπονα κ.ο.κ. Το πρόβλημα διαπιστώθηκε μέσω της μαγνητικής τομογραφίας: κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου – σπονδυλολίσθηση… Επισκέφθηκα περισσότερους από 7 γιατρούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αντί να βρεθεί λύση στο πρόβλημά μου, μπερδευόμουν όλο και περισσότερο. Η απογοήτευσή μου ήταν τεράστια όταν άκουσα λέξεις όπως χειρουργείο, σπονδυλοδεσία, βίδες, ένα χρόνο τουλάχιστον αποθεραπεία κ.α. Το χειρότερο απ’ όλα, ήταν ότι με θεωρούσαν τελειωμένη υπόθεση, ενώ ήμουν μόλις 28! Μέσω internet βρήκα το BACK CARE και ζήτησα ραντεβού με τον κο Καρνέζη. Μου πρότεινε σπονδυλοδεσία, αλλά η προσέγγισή του ήταν εντελώς διαφορετική. Με αντιμετώπισε σαν ένα νέο άνθρωπο που είχε όλη τη ζωή μπροστά του, απαντώντας με ειλικρίνεια και υπομονή στα ερωτήματά μου, που πιστέψτε με ήταν πολλά, αφού θεωρούσα άδικο αυτό που μου συνέβαινε, και πάντα με φιλική διάθεση. Από το 1ο κιόλας ραντεβού είχα βρεί το “γιατρό μου” αφού τον εμπιστεύθηκα αμέσως. Το χειρουργείο δεν άργησε να έρθει, είχα όμως τη σιγουριά πως ήμουν σε καλά χέρια. Τα συναισθήματά μου εκείνη την ημέρα δεν περιγράφονται, ωστόσο ποτέ δεν θα ξεχάσω την ώρα της αναισθησίας τον Κο Καρνέζη να μου κρατάει το χέρι καθώς “βυθιζόμουν”. Η παραμονή μου στο νοσοκομείο “Υγεία” ήταν σύντομη, αν σκεφτεί κανείς το είδος της επέμβασης. Την επόμενη κιόλας μέρα, παρουσία του γιατρού μου, σηκώθηκα χωρίς ιδιαίτερο πόνο. Η μετεγχειρητική μου πορεία ήταν άριστη ενώ δεν μου πήρε πάνω από τέσσερις μήνες για να επανέλθει η ζωή μου σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο κος Καρνέζης ήταν δίπλα μου, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την επέμβαση. Γι’ αυτό “γιατρέ μου” σ’ ευχαριστώ από την καρδιά μου. Να’ σαι πάντα καλά.
Βαλεντίνα Λ. 29 ετών, Λαμία
Είμαι η Ευαγγελία, 61 ετών, συνταξιούχος μαία. Πριν από λίγο καιρό, ένας μικρός πόνος στη μέση μου κατέληξε σε έναν εξαιρετικά έντονο πόνο στο δεξί μου πόδι. Κάθε μέρα ήταν πιο δύσκολη και επώδυνη και σύντομα έμεινα καθηλωμένη στο κρεβάτι. Τα παιδιά μου επισκέφτηκαν το ιατρείο του Back Care όπου ο κος Καρνέζης, τους εξήγησε ότι η επέμβαση ήταν αναγκαία, η μέθοδος όμως απλή και ανώδυνη και τα αποτελέσματα άμεσα. Λίγες ημέρες αργότερα έκανα την επέμβαση, η οποία ήταν σύντομη. Η τομή ήταν μικρή και δεν πόνεσα καθόλου, κάτι που είχε εξαρχής εγγυηθεί ο χειρουργός. Έμεινα μία ημέρα στο νοσοκομείο. Η μετεγχειρητική πορεία μου ήταν πολύ καλή και σύντομα επανήλθα στο φυσιολογικό τρόπο ζωής μου.
Τα παιδιά μου και εγώ οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο χειρουργό κο Ιωάννη Καρνέζη, ένα ξεχωριστό άνθρωπο και εξαιρετικό επιστήμονα. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να βοηθά όσους τον έχουν ανάγκη.
Ευαγγελία Δ. 61 ετών Αθήνα
Προσήλθα  για πρώτη φορά στο ιατρείο του κ. Νομικού, Νευροχειρουργού του Back Care network, με το φόβο μιας εγχείρησης που όλα έδειχναν ότι ήταν αναπόφευκτο να γίνει. Στην περίπτωση μου ο αυχενικός δίσκος A6-A7 πίεζε τον νωτιαίο μυελό, δημιουργώντας μια ‘ψευδοσυριγγομυελία’ που βαθμιαία ήταν πιθανόν να οδηγήσει σε μονιμότερα προβλήματα. Λόγω της προηγούμενης δεκαετούς εργασίας μου σε δημόσια Νοσοκομεία και μέσα από συζητήσεις με το προσωπικό είχα καταλήξει ότι οποιαδήποτε επέμβαση στον αυχένα είναι μία απόφαση ‘κορώνα-γράμματα’. Παρόλα αυτά, η προσήνεια και η πειστικότητα του του κ. Νομικού και η διαβεβαίωση ότι η εγχείρηση ήταν όπως οι άλλες με έπεισαν να προχωρήσω. Η εγχείρηση ήταν επιτυχής και η ανάρρωση ιδιαίτερα γρήγορη. Μετεγχειρητικά δεν ένιωσα κάποια ενόχληση όχι μόνο σήμερα, τρεις μήνες μετά την εγχείρηση, αλλά ούτε και τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση. Ταξιδεύω καθημερινά για την εργασία μου (Βόλος-Λάρισα), αλλά και εντός της πόλης, προσεχτικά βέβαια, αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν και είχα κάποιες ανησυχίες για το αν το σημείο της τομής στο λαιμό μου θα εξαλειφθεί ο κ. Νομικός με διαβεβαίωσε και για το τελικό άριστο αισθητικά αποτέλεσμα. Η αντιμετώπιση μου από την ιατρική ομάδα του Back Care network και τον κ. Νομικό προσωπικά ήταν άκρως επαγγελματική και το σημαντικότερο ανθρώπινη. Γι΄ αυτό και θέλω μέσα από το σημείωμα αυτό να τον ευχαριστήσω.
Κ. Βόλος
Έξι μήνες ταλαιπωρήθηκα από συνεχή πόνο στη μέση και στο δεξί μηρό. Η διάγνωση έγινε γρήγορα από τον γιατρό μου: πλάγια κήλη δίσκου μεταξύ του 3ου και 4ου σπονδύλου. Με την καθοδήγησή του άρχισα πρόγραμμα φυσικοθεραπείας. Τα συμπτώματα όμως επανήλθαν γρήγορα μετά από ένα διάστημα προσωρινής βελτίωσης. Μία νέα μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι μετά τρεις μήνες η κήλη δεν είχε αλλάξει. Έτσι ο γιατρός μου με έστειλε να πάρω μία γνώμη από Νευροχειρουργό και από μόνη μου πήρα και μία δεύτερη. Λόγω της διάστασης των απόψεων αναγκάστηκα να επισκεφτώ συνολικά τέσερρεις γιατρούς σε Λάρισα και Αθήνα. Aκουσα την άποψη ότι πρέπει να χειρουργηθώ άμεσα την επομένη ημέρα γιατί κινδυνεύω από μόνιμη παράλυση και από άλλον γιατρό ότι δεν χρειάζεται καν επέμβαση. Aκουσα ότι χρειάζομαι δισκεκτομή και από άλλους σπονδυλοδεσία. Ήμουν σε κατάσταση απόγνωσης. Μέσω γνωστών μου συστήθηκε να επισκεφτώ τον κο Νομικό, Νευροχειρουργό του Back Care network. Ήταν ο μόνος που μου εξήγησε διεξοδικά το πρόβλημά μου, μου έδειξε εικόνες και μου εξήγησε τις επιλογές θεραπείας. Μου ανέφερε ότι τα συμπτώματά μου οφείλονταν στην κήλη και μου συνέστησε χειρουργική αντιμετώπιση. Φεύγοντας από το ιατρείο είχα για πρώτη φορά την εντύπωση ότι τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά. Την επομένη θέλησα να ενημερώσω τον γιατρό μου για την επίσκεψη. Διαπίστωσα ότι ήταν ήδη τηλεφωνικά ενημερωμένος από τον κο Νομικό και μου είπε ότι συμφωνούσε μαζί του. Σε τρείς ημέρες έκανα εισαγωγή στο νοσοκομείο ‘Υγεία’. Μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο έγινε η επέμβαση (‘μικροδισκεκτομή με πλάγια προσπέλαση’). Όταν ξύπνησα από τη νάρκωση διαπίστωσα ότι ο πόνος στο πόδι είχε πάψει. Η έκπληξή μου ήταν μεγαλύτερη όταν ο κος Νομικός ήρθε το απόγευμα, με βοήθησε να σηκωθώ και περπάτησα μαζί του στο διάδρομο του ορόφου. Εκτός από μια μικρή ενόχληση στη μέση ήμουν καλά. Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες ήμουν σπίτι. Έκτοτε έχουν περάσει δέκα μήνες και δεν έχω ξαναπονέσει στη μέση ή το πόδι. Συγχαρητήρια στην ομάδα του κου Νομικού του Back Care network η οποία με επαγγελματισμό και φιλικότητα με βοήθησε να ξεπεράσω την περιπέτεια της υγείας μου. Χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους γιατρούς στην Ελλάδα.
Μ.Σ. Λάρισα
Πρίν πέντε μήνες ένοιωσα αδυναμία στό δεξί μου χέρι σε σημείο που ήταν αδύνατον σχεδόν ακόμα και να κρατήσω μολύβι. Ο γιατρός μου διέγνωσε πρόβλημα στον αυχένα. Αν και επισκέφθηκα τρείς νευροχειρούργους προκειμένου να έχω στοιχεία πριν πάρω την οριστική απόφαση για την θεραπεία μου, ένας συγγενής μου Νευροχειρούργος που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ μου συνέστησε να επισκεφθώ τον κύριο Παναγιώτη Νομικό, Νευροχειρουργό του Back Care network στην Αθήνα. Πράγματι κανόνισα αμέσως συνάντηση μαζί του. Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που μού εξήγησε το πρόβλημα και τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε και γενικότερα η στάση του απέναντι μου με έπεισαν πολύ γρήγορα ότι είναι ο πλέον κατάλληλος να με χειρουργήσει. Η χειρουργική επέμβαση έγινε σύντομα, πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο ημέρες και την επομένη ταξίδεψα για την Καλαμάτα.
Σήμερα, μετά από 5 μήνες, μπορώ να πώ ότι τα προβλήματα που είχα έχουν εκλείψει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και μετά την επέμβαση δεν έχω νοιώσει τον παραμικρό πόνο. Σαν Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός που είμαι θα χαρακτήριζα τον κύριο Νομικό σαν τον ‘τέλειο μάστορα’ και τον ευχαριστώ πολύ. Νομίζω, χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι κοσμεί τον ιατρικό χώρο της Ελλάδας.
Ιωάννης Μ., Καλαμάτα
Είχα αρκετά χρόνια πόνους στην μέση μου και δυσκαμψία γενικώς. Κατά την διάρκεια της θητείας μου σαν έφεδρος στον Ε.Σ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραιτηθώ από την εργασία μου και να αρχίσω μια εκτεταμένη αναζήτηση για τον τρόπο που θα απαλλασσόμουν από τους πόνους και θα συνέχιζα να εργάζομαι και να ζω ως «φυσιολογικός άνθρωπος». Αν και μπήκα στην διαδικασία να εξεταστώ από πολλούς ιατρούς ταμείων και μη, ο καθένας εξέφραζε μια διαφορετική γνώμη με αποτέλεσμα το χάσιμο πολυτίμου χρόνου. Κατά την διάρκεια αυτού του χασίματος χρόνου, τα συμπτώματα γινόντουσαν εντονότερα με αποτέλεσμα, μούδιασμα και αδυναμία των κάτω άκρων, το σύνδρομο της «ιππουρίδος» (σοβαρό πρόβλημα στην ούρηση)  και φριχτότατους πόνους.
Επισκέφτηκα το Back Care, (την ύπαρξη του οποίου εμαθα τελείως τυχαία, μέσω διαδικτύου) όπου με ενημέρωσαν για την κρισιμότητα της κατάστασης μου και πραγματικά εσπευσμένα χειρουργήθηκα σε δυο μεσοσπονδύλια διαστήματα των οποίων οι δίσκοι είχαν υποστεί ρήξη και μάλιστα ο ένας εκ των οποίων, προκαλούσε σοβαρότατη στένωση στα νεύρα των κάτω άκρων. Η επέμβαση στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, η ψυχολογική στήριξη των μελών του Δικτύου Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης ήταν η ιδανική. Τώρα μετά από αισίως εννέα μήνες από την επέμβαση η ζωή μου έχει έλθει εδώ και αρκετό καιρό στα «φυσιολογικά» της επίπεδα, νιώθω και είμαι πάλι δυνατός και το σπουδαιότερο απέφυγα το αναπηρικό αμαξίδιο, στην ιδέα του οποίου, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης μου, είχα αρχίσει να συμφιλιώνομαι μέρες πριν την επέμβαση. Όσο και να ακούγεται υπερβολικό, πιστεύω πως την την μισή επόμενη ζωή μου την οφείλω σε αυτούς τους ανθρώπους.
Σας ευχαριστώ.
Λάμπρος Τ. 25 ετών, Αθήνα
Από χρόνια υπέφερα από πόνο στη μέση και στο πόδι. Οι γιατροί στους οποίους απευθύνθηκα αρχικά, μου έδιναν ισχυρά παυσίπονα ή ενέσεις που μόνο παροδική ανακούφιση μου έδιναν και τελικά μου δημιούργησαν πρόβλημα στο ήπαρ. Ο πόνος εξακολουθούσε. Τελικά ο πόνος έγινε αφόρητος και αναγκάστηκα να καθηλωθώ στο κρεβάτι. Αποφάσισα ότι έπρεπε κάτι να κάνω. Μέσω του Internet έφτασα σε χειρουργό σπονδυλικής στήλης του Back Care. Με την εξέταση και μαγνητική τομογραφία μου εξήγησε ότι το πρόβλημά μου ήταν ‘εκφυλιστική σπονδυλολίσθηση με πίεση οσφυικής νευρικής ρίζας’ και ότι μόνη λύση ήταν η χειρουργική αποσυμπίεση του νεύρου που προκαλούσε τον πόνο και η σταθεροποίηση του σπονδύλου που είχε γλυστρίσει. Οι σαφείς εξηγήσεις που μου έδωσε για την κατάστασή μου με έπεισαν να προχωρήσω στην επέμβαση. Μετά την επέμβαση ο πόνος υποχώρησε αμέσως και με τις οδηγίες του γιατρού ένοιωθα μέρα με τη μέρα να γίνομαι δυνατότερη. Αρχισα να περπατάω χωρίς πόνο από την δεύτερη κιόλας μέρα. Ένοιωθα πάλι τη χαρά του να είσαι υγιής. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, αισθάνομαι ότι το πρόβλημα με τη μέση μου ανήκει πιά στο παρελθόν.
Θέλω να εκφράσω τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου στο χειρουργό μου.
Λιριάνα Γ.  50 ετών, Σαντορίνη
Η ίδια ασθενής δύο χρόνια μετά…Είμαστε τώρα 2 χρόνια μετά την εγχείρηση και η χαρά μου είναι μεγάλη. Περπατώ όπως όλοι οι άνθρωποι και μπορώ να ζω τη ζωή μου και να προσφέρω αυτά που μπορώ και πρέπει στους ανθρώπους μου. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος για αυτού του είδους τις εγχειρήσεις γιατί μπορεί να γίνεται θαυμάσια δουλειά και να θυμάσαι μετά αυτό που είχες σαν ένα κακό όνειρο. Για ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον γιατρό μου κ. Ι. Καρνέζη που ήταν πάντα κοντά μου με άριστο τρόπο και συμβουλές και υποστήριξη στο κάθε τι. Θέλω να τελειώσω λέγοντας ότι ήταν τύχη να πέσω στα χέρια ενός τέτοιου γιατρού και ανθρώπου.
Λιριάνα Γ.
Θα ήθελα να αναφέρω την περιπέτειά μου, σχετικά με την υγεία μου, την οποία αντιμετώπισα προσφάτως. Πριν δύο μήνες-και χωρίς προηγούμενα προβλήματα ή ενδείξεις- εμφανίστηκαν δυνατοί πόνοι στην μέση και στα δύο πόδια. Ενημέρωσα τον οικογενειακό μας ιατρό, ο οποίος μου έδωσε, αγωγή με ενέσεις και παυσίπονα. Ωστόσο οι πόνοι περέμεναν αφόρητοι. Αναγκάσθηκα να εισαχθώ σε γενική παθολογική κλινική επειγόντως όπου κατά την τετραήμερη παραμονή μου διαγνώσθηκε στένωση της σπονδυλικής μου στήλης. Το πρόβλημα, μου είπανε, ήτανε χρόνιο, επιδεινώθηκε και η μόνη λύση θα ήτανε ενδεχομένως η χειρουργική επέμβαση, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα λόγω ηλικίας. Επέστρεψα στο σπίτι με πόνους και σε απόγνωση. Η κόρη μου στην προσπάθειά της να βρεί κάποια λύση, ανακάλυψε στο internet την ομάδα σπονδυλικής στήλης του Back Care network. Μέσω κοινού γνωστού, ειδικός χειρουργός της ομάδας είδε αρχικά τις εξετάσεις μου και είπε ότι μπορεί να με χειρουργήσει, ζητώντας να έχει και μια κλινική εικόνα της κατάστασής μου. Πήγα στο ιατρείο όπου μου εξήγησε με υπομονή επακριβώς το πρόβλημα ότι είχε σπάσει ένα κομμάτι δίσκου το οποίο πίεζε τα νεύρα στον νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα σταδιακή παράλυση και ότι η μόνη λύση ήταν η επέμβαση. Τον εμπιστεύθηκα από την πρώτη στιγμή. Μπήκα στο νοσοκομείο την Δευτέρα και μου έγινε εξονυχιστικός προεγχειρητικός έλεγχος, την Τρίτη χειρουργήθηκα, την Τετάρτη με σήκωσε να περπατήσω και την Πέμπτη πήγα στο σπίτι μου με πολύ λιγότερο πόνο ο οποίος και βελτιωνόταν συνεχώς. Σήμερα, λίγους μήνες μετά, ζω και πάλι φυσιολογικά και χωρίς να χρειάζομαι βοήθεια. Τέλος θα ήθελα να πω ότι η αντιμετώπιση στην κλινική ήταν άψογη και όσον αφορά τον χειρουργό, θα παρακαλώ κάθε μέρα τον Θεό να τον έχει καλά.
Ευχαριστώ πολύ
Ευφροσύνη Δ. 84 ετών, Αθήνα
Ένα χρόνο μετά το απόλυτα επιτυχημένο χειρουργείο μου… Είμαι 41 ετών. Στην ηλικία των 17 ετών, οι γιατροί διέγνωσαν διπλή σκολίωση (θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας) και συνέστησαν τη χρήση κηδεμόνα. Το εν λόγω θεραπευτικό μέσο το χρησιμοποίησα για μικρό χρονικό διάστημα, αφού-όπως διαπιστωνόταν κατά τη διάρκεια των τακτικών επισκέψεών μου στο γιατρό που με παρακολουθούσε – δεν είχε απολύτως κανένα αποτέλεσμα, ούτε σταθεροποίησε, ούτε βελτίωσε και πολύ περισσότερο δεν διόρθωσε τη σκολίωσή μου. Αντιθέτως, ήταν για μένα μια πηγή άγχους με όλες τις αρνητικές συνέπειες στην ψυχολογία μιας εφήβου. Λανθασμένα δε, εκτιμήθηκε ότι η σκολίωσή μου δε θα επιδεινωθεί και μου υπεδείχθη συντηρητική θεραπευτική αγωγή (τακτική άσκηση και μια σειρά εξειδικευμένων ασκήσεων).
Στα χρόνια που ακολούθησαν η σκολίωσή μου συνέχισε σταδιακά και σταθερά να εξελίσσεται και να επιδεινώνεται, με αποτέλεσμα να υποφέρω από πόνους στη μέση, οι οποίοι – τα τελευταία δύο χρόνια – με ακινητοποιούσαν για αρκετές ημέρες.
Αναζήτησα ιατρική βοήθεια. Ο γιατρός που επισκέφθηκα αρχικά, χρησιμοποίησε τον όρο “αναπηρικό χειρουργείο” και η συνολική του στάση και αντιμετώπιση με έφεραν σε τέτοια ψυχολογική θέση, ώστε δεν ήθελα καν να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου.
Για τον κ. Καρνέζη και την ομάδα του είχα ήδη διαβάσει δημοσιεύματα στον αθηναϊκό τύπο, ενώ αναζήτησα και επιπλέον πληροφορίες στο διαδίκτυο, των οποίων την εγκυρότητα επιβεβαίωσε και συγγενικό μου πρόσωπο, που τύγχανε να γνωρίζει την επιτυχημένη του πορεία στον ιατρικό χώρο. Από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο του, μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και ασφάλεια, καθώς η όλη του φυσιογνωμία αποπνέει μέτρο, ευγένεια και πολιτισμό. Μου εξήγησε το σοβαρό βαθμό επιδείνωσης της σκολίωσής μου (65μοίρες )- μέχρι τότε πίστευα ότι είχε παραμείνει στα αρχικώς διαγνωσμένα επίπεδα – και κατανόησα ότι τα όποια προβλήματά μου προέρχονταν μόνο από την επιδεινούμενη σκολίωσή μου, η οποία ποτέ δεν αντιμετωπίσθηκε σωστά. Με ιδιαίτερη ευαισθησία και ευγένεια μου εξήγησε ότι η σκολίωσή μου αντιμετωπίζεται επιτυχώς χειρουργικά, έτσι ώστε να αφενός να διορθωθεί και αφετέρου να σταθεροποιηθεί και με τρόπο ακριβή, σαφή και ιδιαίτερα επεξηγηματικό, μου παρουσίασε την όλη διαδικασία.
Μπήκα στο χειρουργείο σχεδόν με σιγουριά, ενώ δεν ξεχνώ την ευγενική υποστήριξη και προσέγγιση τόσο του ιατρού, όσο και της ομάδας του, που με εμψύχωναν διαρκώς. Την επόμενη μέρα του χειρουργείου όχι απλώς μπόρεσα να καθίσω σε καρέκλα – όπως με είχε διαβεβαιώσει ο κ. Καρνέζης – αλλά σηκώθηκα και περπάτησα. Το γεγονός αυτό με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, λαμβανομένων υπ’ όψη των δυσκολιών και της ιδιαιτερότητας ενός χειρουργείου στο σύνολο σχεδόν της σπονδυλικής στήλης. Η παραμονή μου στο νοσοκομείο ήταν ολιγοήμερη και κατά τη διάρκειά της είχα συνεχώς την υποστήριξη του ιατρού μου και της επιστημονικής του ομάδας.
Η επέμβασή μου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, απέκτησα, επιτέλους, ίσια στάση, ψήλωσα περίπου 5 εκατοστά, η ανάρρωσή μου διήρκεσε περίπου ενάμιση μήνα, δεν ένιωσα καθόλου πόνο, δεν χρειάστηκα φυσικοθεραπεία, όλα εξελίχθηκαν όπως μου τα είχε περιγράψει ο γιατρός μου και στους τρεις μήνες επέστρεψα στην εργασία μου και σε όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές μου. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, έχει αλλάξει ο τρόπος που στέκομαι, που κάθομαι, που βαδίζω, που εκτελώ όλες τις κινήσεις και τις δραστηριότητές μου. Χαίρομαι πραγματικά την ίσια στάση του σώματός μου και αυτό με γεμίζει χαρά και μου δίνει δύναμη και αυτοπεποίθηση. Κάνοντας δε, έναν απολογισμό το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι, είναι το πόσο απλά και τελικά … εύκολα, έγιναν όλα!
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεται η δυνατότητα να πω δημόσια ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, στο γιατρό μου κ. Ιωάννη Καρνέζη και στην ομάδα του, όχι επειδή έτσι συνηθίζεται ή από υποχρέωση, αλλά πραγματικά από καρδιάς. Του εύχομαι προσωπική ευτυχία, συνεχείς επιτυχίες στην ήδη καταξιωμένη επιστημονική του πορεία και να είναι πάντα καλά, ώστε να μπορεί να επιλύει – με την ιδιαίτερη ευαισθησία και την ευγένεια που τον διακρίνει- τα προβλήματα των ασθενών του, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής τους και χαρίζοντάς τους το πολύτιμο δώρο που εγώ ήδη απολαμβάνω: ποιότητα ζωής.

Με εκτίμηση,
Β.Χ. 41 ετών ΑθήναΕνα θερμό ευχαριστώ τόσο για το ιατρικό προσωπικό και ειδικά το team των γιατρών που έκαναν την επέμβαση κ. Ι. Καρνέζη, κ. Νομικό και κ. Καλακώνα, όσο και για το νοσηλευτικό προσωπικό που με ευγένεια και ευχαρίστηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Συγχαρητήρια. Η λειτουργεία της ομάδας είναι άψογη σε όλα τα επίπεδα.

Ε.Μ. Θεσσαλονίκη

Είχα την ατυχία να πάθω ατύχημα μέσα στο σπίτι μου, κτυπώντας την σπονδυλική μου στήλη έχοντας συγχρόνως και οστεοπόρωση. Ημουν πολύ άσχημα, έτρεξα σε νοσοκομείο και σε εξωτερικούς γιατρούς δυστυχώς το πρόβλημά μου χαρακτηρίστηκε αρκετά δύσκολο (συγκεκριμένα είχα οστεοπορωτικό κάταγμα στον δωδέκατο θωρακικό σπόνδυλο). Η λύση βρέθηκε όταν συνάντησα τον εξαίρετο γιατρό, Ορθοπαιδικό κύριο Ιωάννη Καρνέζη, άνθρωπο υπέροχο με ευγένεια και ήθος, με υπομονή, κατανόηση. Προσέγγιζε τον κάθε ασθενή του ψυχικά και ψυχολογικά πράγμα σπάνιο για τη σημερινή μας εποχή. Η επιστημονική του κατάρτιση και η κλινική του εμπειρία με οδήγησαν σε κάτι πιο συγκεκριμένο για την καλυτέρευση της ζωής μου: την Κυφοπλαστική. Αυτό το χειρουργείο ήταν τέσσερα τσιμπιματάκια ενός κουνουπιού, δεν πόνεσα, δεν παραπονέθηκα για τίποτα, έφυγα περπατώντας άνετα. Η μεταχειρουργική μου κατάσταση εξελίχθηκε πολύ καλά. Ο γιατρός μου δεν με άφησε ποτέ χωρίς επικοινωνία και παράλληλα εγίνοντο και εξετάσεις για την οστεοπόρωση. Τελικά με απήλαξε και από το εβδομαδιαίο χάπι που έπαιρνα για την οστεοπόρωση, την οποία τώρα ελέγχω με μια ετήσια ένεση. Αισθάνομαι απεριόριστη ευγνωμοσύνη και δεν έχω λόγια να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον γιατρό μου.
Ιουλία Κ., Ηράκλειο Αττικής

Latest Page Update: 18/01/2022 - 18:01:18