Συνεργάτες του Back Care network

Δρ. Ευθύμης Σαμολαδάς Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Θεσσαλονίκη 

O Δρ. Ε. Σαμολαδάς είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με μετεκπαίδευση, εξειδίκευση και χειρουργική εμπειρία στην Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης και στην Χειρουργική των όγκων του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί και εργαστεί ως έμμισθος Επιμελητής (Registrar) σε μεγάλα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Βρετανίας όπως τα Νοσοκομεία Guy’s και Saint Thomas’ του Λονδίνου (τμήμα σπονδυλικής στήλης ενηλίκων και παίδων και τμήμα Σαρκωμάτων και Όγκων μαλακών μορίων), το Bristol Children’s Hospital (Παιδοορθοπαιδικό τμήμα) και το Hereford County Hospital καθώς και στο τμήμα Σπονδυλικής Στήλης του Νοσοκομείου Schulthess στην Ζυρίχη της Ελβετίας ως Υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος και Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης  Ιατρικής Ερευνητικής Τεχνολογίας  της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Έχει διατελέσει Επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Ορθοπαιδικής κλινικής του ίδιου Πανεπιστημίου στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Είναι εκλεγμένο μέλος Spine Society of Europe, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας και της Ελληνικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Περίθαλψη.
Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Spine, European Spine Journal, Archives of Orthopaedic and Trauma Surgery, International Orthopaedics, World Journal of Surgical Oncology, Acta Orthopaedica Belgica, Orthopedics και Journal of Orthopaedic Surgery.

Είναι Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςκαι στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Euthimis Samoladas
Papoutsidakis Antonis
Αντώνης Παπουτσιδάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,
Ρέθυμνο
Ο Αντώνης Παπουτσιδάκης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Αθλητίατρος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1996) και έχει εκπαιδευτεί στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς και στην Αγγλία στα Νοσοκομεία του Bath, του Bournemouth και του Worthing. Παράλληλα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου Bath. Μετά την εξειδίκευση του έχει επίσης εργαστεί ως επιμελητής στο Νοσοκομείο του Worthing στην Αγγλία. Από το 2005 διατηρεί με επιτυχία το κέντρο αρθροσκοπικής χειρουργικής και αθλητιατρικής ‘Rethymno Arthroscopy and Sports Medicine Clinic’ στο Ρέθυμνο με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και τη χειρουργική του γόνατος. Συνεργάζεται ενεργά με το Back Care από το 2008 [ιστοσελίδα].

Εύα Παπακίτσου PhD, Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Αθήνα

Η Ευαγγελία Παπακίτσου είναι Oρθοπαιδικός Xειρουργός με εξειδίκευση στην οστεοπόρωση και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης. Είναι κάτοχος διδακτορικού μεταπτυχιακού διπλώματος (PhD) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης στην οστεοπόρωση.
Από το 2002 είναι επιστημονική συνεργάτις του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Νοσοκομείου ΚΑΤ, το οποίο αποτελεί ελληνικό κέντρο αναφοράς μεταβολικών νοσημάτων. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο κι έχει δημοσιεύσει πρωτότυπες κλινικές μελέτες σε ιατρικά περιοδικά όπως Calcified Tissue International, Osteoporosis International, Acta Orthopaedica Scandinavica, Maturitas, Journal of Bone and Joint Surgery και Journal of Musculoskeletal and Neuronal Interactions.

Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνεται συγγραφή κεφαλαίων για τις «Κατευθυντηρίες Οδηγίες για την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» (εκδόσεις Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης) και για το βιβλίο «Μεταβολικά νοσήματα των οστών» (έκδοση Γ. Λυρίτης, Ηylonome). Διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών«Μεταβολικά νοσήματα των οστών» και στο προπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων ορθοπαιδικών κλινικών του ΕΣΥ και σε σεμινάρια του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης (ΕΛ.Ι.ΟΣ.). Έχει επίσης διατελέσει κριτής εργασιών προς δημοσίευση (valued reviewer) στο διεθνές περιοδικό Clinical Rheumatology και σε κρίση ερευνητικών πρωτοκόλλων της Ελληνικής Ορθοπαιδικής και Χειρουργικής Εταιρίας για χορήγηση υποτροφιών.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Μεταβολισμού Οστών και της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Σασσάνης Χρυσοβαλάντης , PT,OMT,MAppSc, Αθήνα
Ο Χρυσοβαλάντης Σασσάνης  είναι φυσικοθεραπευτής, με εξειδίκευση στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών προβλημάτων. Το 2009 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαΐδα) “Master of Musculoskeletal and Sports Physiotherapy”. Το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το Manual Therapy, ένας μοντέρνος τρόπος φυσικοθεραπείας στηριζόμενος κυρίως στη θεραπευτική άσκηση και σε τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων. Το 2007 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλίας “Άσκηση και Υγεία”, με κατεύθυνση την εμβιομηχανική στον αθλητισμό. Συνεργάζεται ενεργά με το Back Care network από το 2011.
E-mail: manipulative.physiotherapy@gmail.com 
Sassanis Xrisovalantis

Latest Page Update: 12/12/2015 - 01:12:45