Συνεργάτες του Back Care network

Δρ. Ευθύμης Σαμολαδάς Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Θεσσαλονίκη 

O Δρ. Ε. Σαμολαδάς είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με μετεκπαίδευση, εξειδίκευση και χειρουργική εμπειρία στην Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης και στην Χειρουργική των όγκων του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί και εργαστεί ως έμμισθος Επιμελητής (Registrar) σε μεγάλα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Βρετανίας όπως τα Νοσοκομεία Guy’s και Saint Thomas’ του Λονδίνου (τμήμα σπονδυλικής στήλης ενηλίκων και παίδων και τμήμα Σαρκωμάτων και Όγκων μαλακών μορίων), το Bristol Children’s Hospital (Παιδοορθοπαιδικό τμήμα) και το Hereford County Hospital καθώς και στο τμήμα Σπονδυλικής Στήλης του Νοσοκομείου Schulthess στην Ζυρίχη της Ελβετίας ως Υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος και Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης  Ιατρικής Ερευνητικής Τεχνολογίας  της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.Έχει διατελέσει Επιστημονικός συνεργάτης της Α΄ Ορθοπαιδικής κλινικής του ίδιου Πανεπιστημίου στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου». Είναι εκλεγμένο μέλος Spine Society of Europe, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής Τραυματολογίας και της Ελληνικής Ένωσης για τον Έλεγχο των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και τη Διασφάλιση Ποιότητας στην Περίθαλψη.
Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Spine, European Spine Journal, Archives of Orthopaedic and Trauma Surgery, International Orthopaedics, World Journal of Surgical Oncology, Acta Orthopaedica Belgica, Orthopedics και Journal of Orthopaedic Surgery.

Είναι Λέκτορας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςκαι στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Euthimis Samoladas
Papoutsidakis Antonis
Αντώνης Παπουτσιδάκης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός,
Ρέθυμνο
Ο Αντώνης Παπουτσιδάκης είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Αθλητίατρος. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1996) και έχει εκπαιδευτεί στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς και στην Αγγλία στα Νοσοκομεία του Bath, του Bournemouth και του Worthing. Παράλληλα παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αθλητιατρικής του Πανεπιστημίου Bath. Μετά την εξειδίκευση του έχει επίσης εργαστεί ως επιμελητής στο Νοσοκομείο του Worthing στην Αγγλία. Από το 2005 διατηρεί με επιτυχία το κέντρο αρθροσκοπικής χειρουργικής και αθλητιατρικής ‘Rethymno Arthroscopy and Sports Medicine Clinic’ στο Ρέθυμνο με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και τη χειρουργική του γόνατος. Συνεργάζεται ενεργά με το Back Care από το 2008 [ιστοσελίδα].
Εύα Παπακίτσου PhD, Ορθοπαιδικός Χειρουργός
Αθήνα

Η Ευαγγελία Παπακίτσου είναι Oρθοπαιδικός Xειρουργός με ειδική εμπειρία στην αντιμετώπιση των καταγμάτων ευθραυστότητας και τον οστικό μεταβολισμό. Ασχολείται ιδιαίτερα με τη χειρουργική αντιμετώπιση των καταγμάτων ισχίου, ώμου, συμπιεστικών καταγμάτων σπονδύλων και τη διάγνωση κ αντιμετώπιση των υποκείμενων νοσημάτων των οστών που σχετίζονται αιτιολογικά με τα κατάγματα.

Είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος διδακτορικού μεταπτυχιακού διπλώματος (PhD) στον τομέα της Οστεοπόρωσης (Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2003). Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εργάστηκε ως Επιστημονική Συνεργάτις του Εργαστηρίου Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος , Πανεπιστημίου Αθηνών, ΚΑΤ Κηφισιά (2003-2009) και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα έως το 2017. Εντάχθηκε στο ΕΣΥ ως Επιμελήτρια Β’ (2017) και υπηρέτησε στο Ορθοπαιδικό τμήμα του ΓΝΑ Λαϊκό, Αθήνα, έως και το 2021. Έκτοτε είναι θεράπων ιατρός του Νοσοκομείου Υγεία.

‘Έχει συμμετάσχει σε «Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τις διαταραχές ασβεστίου και φωσφόρου», Α’ Πανεπιστημιακή Παθολογική κλινική ΓΝΑ Λαϊκού και στην Ομάδα εργασίας για τη θέσπιση των πρώτων «Κατευθυντηρίων Οδηγιών για την αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης» (εκδόσεις Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης 2004) και στο Editorial board του περιοδικού Journal of Frailty, Somatopenia and Falls. Έχει δημοσιεύσει δέκα πρωτότυπες κλινικές μελέτες σε ιατρικά περιοδικά όπως Calcified Tissue International, Osteoporosis International, Acta Orthopaedica Scandinavica, Maturitas. Συμμετέχει με διαλέξεις στις επιστημονικές συναντήσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ορθοπαιδικής Εταιρίας και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «Μεταβολικά νοσήματα των οστών». Επίσης έχει διατελέσει κριτής εργασιών στο Journal of Musculoskeletal and Neuronal Interactions.

Είναι μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, της Ελληνικής Εταιρίας Μεταβολισμού Οστών και της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής και υπεύθυνη του Ιατρείου Οστεοπόρωσης και Μεταβολικών Νοσημάτων Οστών του Πανελληνίου Δικτύου Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης (Back Care network).

Σασσάνης Χρυσοβαλάντης , PT,OMT,MAppSc, Αθήνα Ο Χρυσοβαλάντης Σασσάνης  είναι φυσικοθεραπευτής, με εξειδίκευση στην αποκατάσταση των μυοσκελετικών προβλημάτων. Το 2009 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου της Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαΐδα) “Master of Musculoskeletal and Sports Physiotherapy”. Το αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το Manual Therapy, ένας μοντέρνος τρόπος φυσικοθεραπείας στηριζόμενος κυρίως στη θεραπευτική άσκηση και σε τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων και των μαλακών μορίων. Το 2007 παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα των ΤΕΦΑΑ της Θεσσαλίας “Άσκηση και Υγεία”, με κατεύθυνση την εμβιομηχανική στον αθλητισμό. Συνεργάζεται ενεργά με το Back Care network από το 2011. E-mail: manipulative.physiotherapy@gmail.com 

img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full”]

[/vc_column][/vc_row]


Latest Page Update: 06/12/2022 - 16:12:30